Keskerakond ja Vasakpartei alustasid koostööläbirääkimisi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Jürgens ja Edgar Savisaar
Sergei Jürgens ja Edgar Savisaar Foto: Arno Saar / Õhtuleht ja Mihkel Maripuu / Postimees

Esmaspäeval said kokku Eesti Keskerakonna ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜVP) delegatsioon, et arutada võimalikku koostööd.

Vasakpartei esimees Sergei Jürgens tunnistas, et väikese erakonnana (ligi 2200 liiget) on Vasakparteil raske mõjutada ühiskonnaelu, kuid vasakpoolsetena näevad nad seda, et suurettevõtete ja monopolide juhitud ühiskonnas läheb tööinimeste elu aina raskemaks, kirjutas Kesknädal.

Vastastikust koostegutsemist poliitiliste ühishuvide realiseerimisel peetakse Keskerakonnaga perspektiivikamaks, sest loodetakse suure erakonna toetusele oma mõtete edastamisel.

Keskerakonna liidri Edgar Savisaare küsimusele Vasakpartei põhisuundadest vastasid läbirääkimisdelegaadid, et poliitiliste ideede turul on nemad kahtlemata väljas vaesemate ühiskonnakihtide eest.

Delegatsioonid leppisid kokku lähinädalatel uuesti kohtuda ning mõnel siinnimetatud konkreetsel teemal juba ekspertide tasemel ümarlaud moodustada otsimaks ja pakkumaks omapoolseid lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles