Eesti avab Valgevenes suursaatkonna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minski peaväljak.
Minski peaväljak. Foto: Reuters / Scanpix

Valitsus otsustas täna avada Valgevene pealinnas Minskis suursaatkond, praegu tegutseb seal konsulaat.

Suursaatkond asub tööle praeguse Eesti peakonsulaadi ruumides ja peakonsulaadi praeguse juhi, konsuli asemel lähetatakse Minskisse asjur, kes hakkab suursaatkonna tööd juhtima, teatas välisministeerium.

Suursaatkonna asutamisega seotud kulud kaetakse välisministeeriumi eelarvest. Eestil on Minskis peakonsulaat alates 1995. aastast, kuid lähtuvalt diplomaatia tavadest ei saa peakonsulaat täita kõiki diplomaatilise esinduse ülesandeid.

«Suursaatkonna rajamine on kahepoolsete suhete arenemise, aga ka mitmesuguste koostööprojektide alustamise eeldus,» ütles välisminister Paet. Tema sõnul annab suursaatkonna olemasolu võimalusi ka kahe riigi vaheliste majandussuhete aktiviseerumiseks.

«Praeguseks on Valgevene investeerimistingimused muutunud liberaalsemaks ning Eesti ettevõtjate investeeringud Valgevenesse kasvanud viimaste aastate jooksul kordades. Ka Eesti toodete ekspordiks Valgevenesse võiks majandusolukorra stabiliseerudes oodata head potentsiaali,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles