Kivirähk: Ansipi väsimus on ka Reformierakonna väsimus

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Rein Lang, Andrus Ansip ja Richard Villems
Pildil Rein Lang, Andrus Ansip ja Richard Villems Foto: Margus Ansu

Sotsioloog Juhan Kivirähk leiab, et peaminister Andrus Ansipi eelmise nädala avalduse taga on soov ühiskonnas pingeid maha võtta, kuigi Ansipi väsimus on ka erakonna väsimus.

«Ma arvan, et järgmistel valimistel siirdub peaministri positsioon mõne teise erakonna valdusesse. Ansipi väsimuses väljendub ka Reformierakonna väsimus ja rahvas tüdineb mitte ainult Ansipist, vaid ka sellest, et Reformierakond on üle 13 aasta «õigel teel» olnud,» lausus sotsioloog, kirjutas ERR Uudised.

Ta lisas, et ilmselt on avaldusega soovitud ka käivitada ühiskonnas protsesse, kus hakataks arutlema Ansipi võimalike järglaste üle.

«Reformierakond on kuidagi imelikult monoliitne olnud võrreldes teiste erakondadega - eriti pärast Ansipi praegust avaldust, on kahtlemata igal tõsisemal poliitikul marssalikepike põues ja soov pürgida erakonda juhtima,» sõnas Kivirähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles