TALO toetab õpetajate streiki

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni TALO juhatus toetab  haridustöötajaid nende töötasu tõstmise õigustatud nõudmistes.

TALO juhatus otsustas osaleda sõnavõtuga 7. märtsil kell 12 toimuval õpetajate miitingul Tallinnas Vabaduse väljakul ja samuti korraldatakse toetusstreike oma liikmesliitude asutustes.

TALO väitel valivad aktsioonide  aja ja vormi asutuste ametiühingu juhtorganid ning  kaasavad kõiki töötajaid.

Aktsioonidega soovitakse selgitada õiglase, tulemuslikule tööpanusele motiveeriva töötasu tähtsust ja levitatakse toetuskirja teksti nii paberkandjal kui internetikeskkonnas.

TALO tõstis oma pöördumises esile, et nad on kogu iseseisvusaja pidanud oma liikmete nimel töötasu tõstmise läbirääkimisi valitsusega ja teiste volitatud tööandjatega. 

«Aastate jooksul  läbirääkimistel antud lubadused, tõsta  haritlaste töötasu alammäär vähemalt Eesti  keskmise töötasuni,  ei ole  andnud  tulemusi,» väitis TALO. «Majandussurutise algusaastail pidurdunud töötasu tõus ning paljudel kaasnesid ka reaalsed kärped, lubati kokkuleppe kohaselt  kriisi taandudes taastada. Sellest lubadusest pole vaatamata majandusseisu  paranemisele kinni  peetud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles