Narva politseijaoskonna endine juht tunnistati kelmuses süüdi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: montaaž

Viru maakohus tunnistas kokkuleppemenetluse korras 46-aastase Reeno Kullamä süüdi kelmuses ja mõistis talle karistuseks aasta vangistust tingimisi 18-kuulise katseajaga.

Kullamä töötas ajavahemikul 1. jaanuar 2008 kuni 25. oktoober 2010 Ida prefektuuri korrakaitsebüroo Narva politseijaoskonna juhina.

Süüdistuse kohaselt andis Kullamä patrullteenistuse vanemale mitmel korral veebruarist kuni augustini 2010 suulise korralduse panna ennast nimekirja politseiliste tegevuste plaani, mis toimusid Narva politseijaoskonna poolt teenindataval territooriumil.

Kullamä kooskõlastas plaani, kuid tegelikkuses politseioperatsiooni läbiviimisel kohal ei viibinud ja oma ametikohustusi ei täitnud. Samas kinnitas ta hiljem oma osalemist ülalmainitud politseilistes tegevustes ning kooskõlastas tööajaarvestuse tabeli, saades nimetatud politseitegevuses osalemise eest nimetatud ajavahemikus varalist kasu.

Kokku sai Kullamä nii varalist kasu summas 601,11 eurot.

Kohus määras mehele aastase vangistuse, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui Kullamä ei pane 18-kuulisel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab temale käitumiskontrolli ajaks pandud kontrollnõudeid.

Kullamält mõisteti välja tsiviilhagi summas 601,11 eurot ning sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Kohtuotsus pole siiski veel jõustunud ja Kullamä saab soovi korral selle edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles