Arto Aas: ministeerium peab rohkem sekkuma tee-ehituse korraldamisse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas
Arto Aas Foto: Valimised

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas leiab, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi aktiivsus teede hoolduse ja ehituse korraldamisel peab oluliselt kasvama.

«Teedeehitustega seotud skandaalid, riigihangete nurjumised ja riigikontrolli äärmiselt kriitiline hinnang maanteeameti tööle on selged märgid, et tegemist pole pelgalt ühe ametiasutuse siseprobleemidega,» rääkis Aas. «On päevselge, et ka majandusminister ja MKMi ametnikud peavad teede hoolduse ja ehitusega seotud probleemide lahendamisel palju jõulisemalt kaasa rääkima.»

Aasa sõnul on sajad miljonid maksueurod piisavalt mõjuv põhjus, et ministeeriumi tippjuhtkond osaleks maanteeameti administratiivsete ja sisuliste probleemide lahendamisel.

«Olukorras, kus Eesti riigi- ja kohalikele teede ehituseks kuluv raha lähiajal hüppeliselt ei kasva, tuleb keskenduda rahaliste vahendite paremale kasutamisele,» märkis Aas. «Vajadusel tuleb tõsta nii MKMi enda kui maanteeameti administratiivset, juriidilist ja tehnilist võimekust teedeehituse valdkonnas.»

Tema sõnul tuleb oluliselt suurendada ka Eesti kõrgkoolide teadus- ja arendustegevuse rakendamist praktikas, sest ainult innovaatilisi lahendusi kasutades on võimalik samade rahaliste ressursside juures tõsta teede kvaliteeti ja töömahte.

«Kui riigimaanteede olukord on viimasel aastatel paranenud, siis kohalikesse teedesse investeeritakse jätkuvalt vähem vahendeid kui nende kulumine nõuaks,» ütles Aas. «Siingi peitub üks lahendus uutes tehnoloogiates ja kodumaiste ehitusmaterjale paremas ära kasutamises, mis sobivad just väiksema koormusega teedele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles