Haavatud Briti fotograafi Liibanoni toimetamine maksis 13 inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amatöörvideo kaadrilt on näha fotograaf Paul Conroyd veel haavatuna Homsi linnas.
Amatöörvideo kaadrilt on näha fotograaf Paul Conroyd veel haavatuna Homsi linnas. Foto: SCANPIX

Haavatud Briti fotograafi Paul Conroy väljatoimetamine Süüria ümberpiiratud Homsi linnast ja Liibanoni pealinna Beirutisse toomine nõudis ühtekokku 13 inimelu, ütles operatsiooni koordineerinud rahvusvahelise organisatsiooni Avaaz esindaja.

Conroy jõudmist Beirutisse kinnitas täna Briti parlamendile peaminister David Cameron, kelle sõnul on ajakirjanik kindlas kohas ja naaseb tõenäoliselt peatselt kodumaale.

Cameron kiitis Conroyd ja tal Homsist lahkuda aidanud süüria aktivisitide vaprust.

Briti päevalehe Sunday Times heaks töötav vabakutseline fotograaf Conroy sai haavata 22. veebruaril raketirünnakus, kui Süüria julgeolekujõudude suurtükituli Homsi mässuliste kontrolli all oleva Baba Amro linnaosa meediakeskusele sundis teda hoonest põgenema. Samas rünnakus hukkusid Sunday Timesi heaks töötanud ameerika ajakirjanik Marie Colvin ja Prantsuse fotograaf Rémi Ochlik.

Conroy ja Prantsuse ajakirjanik Edith Bouvier said haavata. Lisaks Bouvier'le on Homsis lõksus Prantsuse ajalehele Le Figaro kaastööd tegev fotograaf William Daniels ja Hispaania päevalehe El Mundo ajakirjanik Javier Espinosa.

Avaaz teatas eile, et ülejäänud kolme Lääne ajakirjaniku kohta organisatsioonil andmeid ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles