Paet: internetivabaduste eest seismine on Eesti välispoliitika oluline osa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet rõhutas täna Genfis ÜRO inimõiguste nõukogu istungi raames toimunud internetivabadusealasel arutelul, et Eesti välispoliitiliste prioriteetide hulgas on olulisel kohal inimõiguste kaitse ja demokraatia edendamine.

«Kuna internet on omanäoline ja mõjuvõimas keskkond, siis on oluline, et ka küberkeskkonnas kehtiks sõna- ning väljendusvabadus,» märkis Paet.

Välisministri sõnul on maailmas mitmeid riike, kus piiratakse internetile ligipääsu.
«Eesti peab oluliseks, et internet oleks vabalt kättesaadav kogu maailmas. Soovime ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks saades rahvusvahelisel tasandil selle küsimusega tõsiselt tegeleda,» lausus ta.

Välisminister lisas, et lahendused interneti kättesaadavuse suurendamiseks ei pea alati olema keerukad ja kallid. «Üks lihtne võimalus on näiteks toetada erinevatest juurepääsupiirangutest sõltumatute internetipunktide loomist,» ütles ta.

Samuti märkis välisminister, et Eesti on jätkuvalt huvitatud oma info- ja kommunikatsioonitehnoloogiate kastutamise alaste kogemuste jagamisest.

«Eestis kasutusel olevad e-valimiste, e-tervise ja e-valitsuse lahendused on muutnud riigi juhtimise palju läbipaistvamaks ning riigi poolt pakutavad teenused kodanikele lihtsamini ligipääsetavamaks. Seetõttu soovime oma kogemusi ka teistega jagada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles