Uuring: Eesti ametiühingud paistavad radikaalselt marksistlikud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute protest.
Ametiühingute protest. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Euroopa Komisjoni tellitud uuringust selgub, et Eesti ametiühingud paistavad võrdluses teiste riikidega välja radikaalselt marksistlikud.

Uuringuga püüti välja selgitada, kuidas muuta töösuhted kaasajale vastavaks kogu Euroopas ning millist seadusandlust selleks oleks vaja, vahendas ERR Uudised.

«Kõik Eesti arvamused, mis uuringust välja tulid, olid sõnastatud nii, nagu oleks ametiühingu tegelased ja töötajate esindajad koolis pähe õppinud marksismi-leninismi raamatu ja nüüd siis vehivad loosungitega, mõtlemata, et aeg on teine ja ka terminoloogia ja mõtted on teised,» selgitas uuringu Eesti töögrupi juht, TTÜ professor Mare Teichmann.

Teichmanni sõnul on fakt see, et need töösuhted on ajale jalgu jäänud - kui ametiühingud on Eestis vahendaja rollis näiteks palga- ja töötingimuste läbirääkimistel, siis praegune Euroopa kipub liikuma hoopis teises suunas.

Teichmann märkis ka, et tõenäoliselt jääb Eesti ametiühingutel praegu läbirääkimistel puudu oskustest ja mõistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles