Vald Sõnajalgade firmal Nasvale uusi tuulikuid rajada ei luba

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas. Foto: Ants Liigus

Oma vastukirjas tuulegeneraatoreid paigaldada soovivale vendade Sõnajalgadega seotud OÜ-le Timothy tõdes Kaarma vallavalitsus, et taastuvenergeetika tootmine tuuleenergia baasil on igati teretulnud, kuid praktika näitab, et tiheasustuse lähedusse tuulikute püstitamine tekitab kohalikes elanikes enamasti vastuseisu.

Kuna Nasva küla Lodja ja Nasva Jahtklubi kinnistu asuvad kompaktse asustuse vahetus läheduses, ehituskeeluvööndis ning Kaarma valla üldplaneeringu eelnõu sinna täiendavate tuulegeneraatorite püstitamist käesoleval hetkel ette ei näe, siis nimetatud piirkonda kahe täiendava tuuliku kavandamine eeldab üldplaneeringu eelnõu muutmist, mis omakorda tähendab ka kohalike elanike poolset heakskiitu, kirjutas Meie Maa.

Seetõttu ongi Kaarma vald oma üldplaneeringu eelnõus näinud ette tuulegeneraatorite paigaldamiseks alad, mis asuvad inimasustusest suhteliselt kaugel ning tõenäoliselt ei ulatuks oma otseste mõjudega elamuteni.

Kuigi Kaarma vallal praegu kehtestatud üldplaneering puudub, siis üldplaneeringu eelnõus on antud tuulegeneraatorite paigutamise võimalus Linamäe kinnistu piirkonda, samas ei käsitle üldplaneeringu eelnõu uute tuulegeneraatorite paigaldamist Nasva külla.

Lähtuvalt eelnevast teeb vallavalitsus arendajale ettepaneku rajada Upa küla Linamäe kinnistule planeeritavad tuulegeneraatorid pärast valla üldplaneeringu kehtestamist.

Samas soovitatakse võimalusel kasutada antud piirkonda Sikassaare külas algselt Nasvale kavandatud kahe tuuliku püstitamiseks või kaaluda tuulikute püstitamist Kaarma valla üldplaneeringu eelnõus ette nähtud alternatiivsele tuulegeneraatorite paigaldamiseks reserveeritud alale Piila külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles