Ametnike pikad puhkused sundisid eelnõu muutma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna osadel ametnikel on palju väljavõtmata puhkusepäevi, siis peljatakse, et kiirkorras puhkamine võib halvata riigiasutuste töö.
Kuna osadel ametnikel on palju väljavõtmata puhkusepäevi, siis peljatakse, et kiirkorras puhkamine võib halvata riigiasutuste töö. Foto: SCANPIX

Kui alguses oli avaliku teenistuse seaduse eelnõus kirjas, et ametnike lisapuhkus aegub kahe aasta jooksul, siis nüüd seda aega pikendati, et asutuste tööd mitte halvata.

Kui täna valitsuselt heakskiidu saanud avaliku teenistuse seaduse eelnõu algses versioonis oli staažipuhkuste aegumise tähtaeg kaks aastat, siis uues versioonis on selleks neli aastat.

«Tähtaja pikendamine oli vajalik ka selleks, et osal isikutel on kogunenud staažist tulenevaid lisapuhkusepäevi päris palju ning kõigi kogunenud staažipäevade eest korraga puhkuse võtmine võib mõjuda asutuse töökorraldusele negatiivselt ja seeläbi ka avalike teenuste ning muude avalike hüvede loomisele negatiivselt,» selgitas justiitsministeeriumi avaliku õiguse talituse nõunik Ebe Saarepuu. Ta lisas, et puhkusepäevade aegumise tähtaja viimine neljale aastale on sarnane töölepinguseaduse üleminekusätetele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles