Keskerakonna aukohus pole Toobali suhtes otsust langetanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonna aukohus, mis võttis veebruari alguses menetlusse peasekretär Priit Toobali küsimuse, pole hinnangu andmiseni veel jõudnud.

Aukohtu esimees Kalle Klandorf ütles BNSile, et aukohus ei saa midagi otsustada enne, kui pole saanud vastust kaitsepolitseile saadetud kirjale. «Mul on kaposse kiri kirjutatud, nad ei ole mulle peaaegu kolm nädalat vastanud. Ootan vastust sealt, siis vaatame, enne ei oska midagi öelda,» sõnas Klandorf.

Klandorf saatis veebruari alguses kapole kirja, milles soovis teada, kas Ivor Onksioni juhtum on eraldatud ülejäänud kriminaalasjast ja kas Priit Toobali vastu on esitatud kahtlustus või süüdistus.

Ka järgmise aukohtu istungi toimumise aega ei ole Klandorfi kinnitusel paika pandud.

4. veebruaril kogunenud Keskerakonna aukohus otsustas riigikogu Keskerakonna fraktsioonilt laekunud avalduse erakonna peasekretäri Priit Toobali küsimuse menetlusse võtta.

Kaitsepolitsei leidis tänavu jaanuari alguses läbiotsimise käigus Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali tööruumidest üle 400 lehekülje Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummu väljatrükitud e-kirjadega. Vastutuse kirjavahetuse sattumise eest Toobali juurde võttis endine sotsiaaldemokraat ja praegune keskerakondlane Ivor Onksion, kes enda sõnul pakkus kirju avaldamiseks ajalehes Kesknädal.

Keskerakonna aukohus on põhikirjaline institutsioon, mille eesmärk on anda õiglane hinnang erakonna liikme võimalikule ebaeetilisele või poliitiliselt väärale käitumisele. Keskerakonna aukohtu esimeheks valiti erakonna kongressil Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles