Merkel otsib Nord Streamile EList toetajaid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel
Saksa liidukantsler Angela Merkel Foto: Reuters / Scanpix

Saksa liidukantsler Angela Merkel palub Euroopa Komisjonil ja Euroopa Liidu liikmesriikidel toetada Läänemerre kavandatava Nord Streami gaasitorustiku ehitust.


Merkel saatis vastavasisulise kirja ELi eesistujamaa Tšehhi peaministrile Mirek Topolanekile ja Euroopa Komisjoni presidendile José Manuel Barrosole, vahendab

Financial Times Deutschland.

Saksa liidri hinnangul näitas vene-Ukraina gaasisõda, et Euroopa Liit peab olema senisest sõltumatum ja taolistele kriisidele vastupidavam. Seetõttu ongi Merkeli sõnul vajalikud nii Nord Stream, Nabucco kui South Stream.

«On väga tähtis, et need projektid oleksid poliitiliselt ihaldatud ja et neid toetaksid kõik Euroopa Liidu liikmed,» kirjutas Merkel.

«Me peaksime kevadisel tippkohtumisel intensiivselt arutama, kuidas garanteerida seda, et Euroopa räägib jõuliselt ühel häälel dialoogis naftatootjate, transiidimaade ning tarbijatest riikidega,» seisab kantsleri kirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles