Mikser: valimisea langetamist tasub kaaluda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Sven Mikser peab justiitsministeeriumi ettepanekut langetada valimisea piir 16 eluaastale igati kaalumist väärt ideeks.

Mikser ütles ERR Uudistele, et sotsid on valimisea langetamise ideed ka varem arutanud ja selline ettepanek on lausa sotside viimases valimisprogrammis, kuigi seal puudutab idee kohalike omavalitsuste volikogude valimisi.

«Ma arvan, et võiks alustada kohalike omavalitsuste volikogude valimistest; iseenesest on see kaalumist väärt idee, tuleb arutada kõiki plusse ja miinuseid,» arvas Mikser valimisea langetamisest.

Ta sõnas, et peab tänapäeva noori ka juba 16 aasta vanuselt üsna ühiskonnateadlikeks, samuti annaks see maanoortele võimaluse oma kohaliku omavalitsuse elus rohkem kaasa rääkida.

Mikser arvas, et kui mingit valimisseadust muuta, siis tuleks seda teha piisavalt pika perspektiiviga – mitte vahetult eesootavate valimiste jaoks, aga juba ülejärgmiste valimiste jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles