Linter: Dressen jättis toimeka ja intelligentse inimese mulje

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter.
Dmitri Linter. Foto: Priit Simson

Öise Vahtkonna juhtfiguur Dmitri Linter kirjutab oma blogis, et riigireetmises kahtlustatav Aleksei Dressen jättis talle toimeka ja intelligentse inimese, kes on heas füüsilises vormis, mulje.

Linter kirjutab blogis pikalt, et tema esimene kohtumine Aleksei Dresseniga toimus natuke pärast pronksööd, kui Linter oli vahi all (27. aprilli õhtul kella 21.30 paiku).

Linteri meenutuse kohaselt tuli Dressen tema juurde koos Konstitutsioonipartei toonase liidri Andrei Zarenkoviga.

Väidetavalt olla prokurör enne teatanud, et ta ei tohi kellegagi kohtuda, kuid Zarenkov toodi temaga kohtuma just prokuratuuri nõusolekul.

Linteri kirjatüki järgi hakkas ta kohe Zarenkoviga tähtsatest asjadest rääkima ja Dressen filmis toimuvat, kuid ei seganud mehi. Kui Linter küsis, et miks Dressen neid filmib, siis olla Dressen öelnud, et ta ei pea muretsema ja see on ametkonna jaoks.

Igatahes ütles Linter Zarenkovile, et teda pole murtud ja võitlus jätkub. Linter tõstis ka esile, et tänu Dressenile sai ta oma jutu kaaslastele edastada.

Teist korda kohtuti bändi Moral Code (Моральный Кодекс) kontserdil Tallinnas 2008. aastal. Linteri sõnul noogutas ta Dresseni suunas, kuid see ei tundunud väga rõõmsa kohtumisena, sest «vaid mõni kuu oli möödunud Gruusia rünnakust Osseetia vastu ja mul oli seljas Osseetia lipuga särk».

Kaitsepolitsei pidas 22. veebruari hommikul Tallinna lennujaamas kinni kapo juhtivspetsialisti Aleksei Dresseni koos abikaasaga ning mõlemale on esitatud kahtlustus riigireetmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles