Eesti Raudtee: streik rongiliiklust ei peata

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteeülesõit Võru tänavas Valgas
Raudteeülesõit Võru tänavas Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Raudtee teatel suudab ettevõte raudteelaste ametiühingu 8. märtsile kavandatud streigi päeval töö ümber korraldada nii, et tagatakse liiklus raudteel, rongiliikluse ohutus ja piiriülene rongide vastuvõtmine ja üleandmine.

Eesti Raudtee kontserni töötajatest napilt üle poole kuuluvad streigi välja kuulutanud ametiühingu ridadesse ning seetõttu streigib 8. märtsil vaid osa Eesti Raudtee töötajatest.

Täna lõunaks laekus Eesti Raudteelaste ametiühingult ametlik streigiteade. Järgmisel nädalal on Eesti Raudteel aega kolm päeva, et vajalikud ümberkorraldused läbi viia.

Rongiliikluse säilimise seisukohalt on oluline, et samamoodi suudavad oma töö ümber korraldada ka raudteel tegutsevad operaatorid, märkis Eesti Raudtee.

«Kui töötab taristu, siis liiguvad ka elektrirongid,» kinnitas Elektriraudtee müügi- ja kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste. Ta hoiatas aga, et streik võib ametiühingu esindajate sõnul mõjutada muuhulgas ka elektrirongide liiklust ning lubas, et olukorra muutudes teavitab Elektriraudtee oma reisijaid ettevõtte kodulehe kaudu.

Ka Edelaraudtee kinnitas, et teeb omalt poolt kõik, et rongiliiklus jätkuks ning tagatud oleks inimeste juurdepääs töö- ja elukohtadele, avalikele teenustele jne. Ettevõtte kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov ütles, et praegu ei ole Edelaraudteel veel teada, kuidas ja millises mahus on ametühingud kavatsenud streigi ajal korraldada rongiliikluse kui elutähtsa teenuse toimimise. «Seaduse järgi tuleb streigi korraldajal tagada teenuse toimimine streigi korral vähemalt hädavajalikus mahus,» ütles Gorstov. Võimalikest muudatustest sõidugraafikus lubas Edelaraudtee teada anda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles