Televisiooni ja raadio tehnilised töötajad streigivad õpetajate toetuseks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Raadio ja televisiooni tehniliste töötajate ametiliit otsustas korraldada 7. märtsil kolmetunnise streigi, et toetada õpetajate taotlusi palgatõusuks.

Samas on tele- ja raadiotöötajatel streigis ka omad huvid. «Meie palgakärbe kestab edasi. Kui kuskilt otsast hakkavad palgatõusud tekkima, siis on lootust, et ükskord lõpetatakse ka meie 10-protsendiline palgakärbe ära,» põhjendas ametiliidu juhatuse esimees Eno Pertman.

Tema sõnul on tehnilised töötajad saanud vähendatud palka juba kolm aastat, kuigi palgad lubati taastada siis, kui majandus hakkab kasvama. «Majandus kasvas 10 protsenti, aga lubadust täidetud ei ole.» Õpetajate streigil osalemist toetas enamik ametiliidu küsitletud 63st liikmest.

Pertman ütles Postimehele, et tehniliste töötajate streigiga tele- ega raadiosaadetes häireid ei teki.

Streiki alustatakse 7. märtsil kell 11 ja see kestab kella 14ni. Õpetajate miitingul Vabaduse väljakul osalevad vaid need ametiühingu liikmed, kes pole parasjagu töökohustustega hõivatud ehk umbes kümmekond inimest.

Ülejäänud töötajate toetusavaldusena kavatseb ametiliit edastada õhtuste «Aktuaalse kaamera» uudiste ajal kolm korda inforiba tekstiga «ERRi ametiliidud toetavad õpetajaid». Sama teksti edastatakse ka ERRi uudisteportaali ja Eesti Raadio RDS süsteemi kaudu.

See, kas teksti edastamiseks luba saadakse, selgub esmaspäeval. Pertmani sõnul edastati sama sõnum aastaid tagasi ka eelmise haridustöötajate streigi ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles