Putin kinnitas lubadust pakkuda Medvedevile valitsusjuhi kohta

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Le Monde'i peatoimetaja  Sylvie Kauffmanni ja Handelsblatti peatoimetaja Gabor Steingarti vahel.
Vladimir Putin Le Monde'i peatoimetaja Sylvie Kauffmanni ja Handelsblatti peatoimetaja Gabor Steingarti vahel. Foto: SCANPIX

Vene presidendiks pürgiv Vladimir Putin kordas varasemat lubadust, et teeb oma võimaliku võidu puhul ettepaneku hakata valitsusjuhiks praegusele riigipeale Dmitri Medvedevile.

«Minu ettepanek talle ja meie kokkulepe töökohustuste niisugusest jaotamisest – see pole üksnes soov istuda võimul, vaid soov jätkata ümberkorraldusi, millega on tehtud algust. Ma leian, et see on täiesti loogiline ja siin pole midagi ebatavalist,» rääkis Putin kohtumisel välisajakirjanikega RIA Novosti vahendusel. 

President Medvedevile tehtud ettepanek on seotud tõsiasjaga, et ta on algatanud rida positiivseid protsesse ning seda nii majanduses, poliitiliste ümberkujundamiste kui demokraatia tugevdamise valdkonnas, rääkis Putin.

Vene valitsus on kõrgeim täidesaatev võimuorgan ja rida asju, mis Medvedev algatas kui riigipea, tuleb realiseerida praktilise tegevuse käigus, selgitas presidendikandidaat.

Võimupartei Ühtne Venemaa kongressil 24. septembril 2011 tegi Medvedev Putinile ettepaneku kandideerida kevadistel valimistel Vene riigipeaks.

Venemaalased valivad riigipead 4. märtsil.  Presidendi ametiaeg kestab senise nelja aasta asemel kuus aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles