Kõnele mittevastamine võib töötu jätta koolitusest ilma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi koolitusele pääsemiseks eelneb näiliselt testimine, siis lõpliku pääsemise määrab see, kes varem telefonile vastab.
Kuigi koolitusele pääsemiseks eelneb näiliselt testimine, siis lõpliku pääsemise määrab see, kes varem telefonile vastab. Foto: SCANPIX

Kuna töötu naine ei saanud kohe tundmatult numbrilt tulnud kõnet vastu võtta, siis jäeti ta koolitusest välja.

«Mingil ajal helises minu telefon ja kuna ma hetkel vastata ei saanud, vajutasin kinni. 45 minutit hiljem vabanedes helistasin numbrile tagasi,» kirjutab BCS Koolituse korraldatavale ettevõtluskoolitusele kandideerinud naine  oma blogis.(Toimetus kasutab blogi selle autori nõusolekul). Naisele öeldi, et ta küll kvalifitseerus  koolitusele, aga kuna ta telefonile kohe ei vastanud, siis võeti tema asemel  keegi teine.

«Nojah, te ju vajutasite telefoni kinni ja nüüd on möödunud sellest helistamisest tund aega. Te ju ei helistanud kohe tagasi, vaid alles nüüd,» järgnes selgitus.

Naise sõnul jääb talle täiesti arusaamatuks, miks ei saadetud talle SMSi teavitusega, et «olete saanud ettevõtluskoolitusele, palun võtke ASAP ühendust». «Võiks ju ometi mõista, et kui vastaja telefoni kinni vajutab, siis ta tõesti ei saagi hetkel telefoniga rääkida. Igaühel võib sellist olukorda ette tulla,» leidis läbi tiheda konkursisõela koolitusele välja valitud naine.

BCS Koolituse pakutavat ettevõtlusekoolitust rahastab Euroopa Sotsiaalfond ning see on osalejatele tasuta.

Ta lisas, et on ju mõeldav, et töötulgi võib esineda olukordi, kus ta lihtsalt ei saa telefonile vastata. «Näiteks on keset liikluskeerist, hambaarsti juures, tööintervjuul, kas või lihtviisiliselt WCs. Ei, töötu inimene peab jõllitama pidevalt oma telefoniekraani, et jumala pärast ükski kõne vastamata ei jää.».

BCS Koolituse juht Urve Mets tunnistas, et ei ole selle vahejuhtumiga kursis ega oska öelda, kas see on õige või mitte. «Aga ma tean, et kui (rühma -toim) komplekteerimine käib, siis võetakse kõigi nendega ühendust ja seda tehakse suhteliselt viimasel hetkel,» selgitas ta. Väide, et 45 minuti pärast tagasi helistades oli inimene hiljaks jäänud, tundus talle kummaline. «Ma ei tahaks seda uskuda, sest 40 inimese (nii palju inimesi võetakse koolitusele – toim) läbihelistamine võtab päris palju aega,» sõnas ta.

Küsimusele, kas koolitusele tulijad ei teavitata näiteks SMS või ekirja teel, vastas Mets, et kõigi kursustele tulijatega tahavad nad rääkida isiklikult. Aga kandideerijatele öeldakse kindlasti ette, mis päeval neile helistatakse.

Töötu sõnul öeldi talle, et helistatakse nädala jooksul. «Kuid ei saa ju ometi eeldada, et terve nädala jooksul ei teki inimesel hetkegi, kus ta on telefonist eemal,» imestab naine.

Metsa sõnul on konkurss ettevõtluskoolitusele väga suur ning valik langetatakse motivatsioonikirja ja äriideed vaagides. «Inimese tahtmine on väga tähtis,» rõhutas ta.

Kui aga kandideerija siiski ei peaks rühma mahtuma, soovitas Mets tal kandideerida järgmisse rühma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles