Taro: minu kinnipidamise protsess oli absurdne

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERR-i ajakirjanik Igor Taro suvisel Setumaal lugu tegemas.
ERR-i ajakirjanik Igor Taro suvisel Setumaal lugu tegemas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eile Pihkvas tööülesannete täitmisel kinni peetud ERRi korrespondent Igor Taro ütles, et ilmselt oli peamine põhjus tema vabastamiseks ja kohtuistungi ärajätmiseks see, et kogu kinnipidamise protsess oli küllalt absurdne.

Ajakirjaniku sõnul polnud tema kinnipidamisel ja töövahendite konfiskeerimisel häid põhjendusi, vahendab ERR Uudised.

«Ma arvan, et nende plaan oli see, et mind peetakse kinni, mind jäetakse materjalist ilma, ma sõidan minema, lasen tagaselja määrata endale mingi sümboolse karistuse ning mulje jääb selline, et eesti ajakirjanik käis Venemaal seadust rikkumas ja midagi halba tegemas,» arutles Taro.

Kuna aga konsul jõudis väga kiiresti kohale ja tema abiga õnnestus see protsess teistpidi pöörata ning ajakirjaniku süütust tõestada, usub Taro, et Vene poole jaoks on juhtum praeguseks «imelikku järku jõudnud».

Ta kirjeldas, et nüüd menetleb Pihkva politsei protokolli, mis talle eile kolme tunni jooksul koostati ning 6. märtsiks koostatakse juhtunu kohta kirjalik lahend, mis saadetakse Pihkva konsuli kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles