Meremehed streigivad maal

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaev Tallinna reisisadamas
Tallinki reisilaev Tallinna reisisadamas Foto: Peeter Langovits

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) otsustas korraldada AS Tallink Grupi opereeritavatel laevadel toetusstreigi haridustöötajate palgatõusu ja ametiühingute keskliidu nõuete toetuseks.

Toetusstreik algab kolmapäeval kell 11 ja lõpeb kell 12.30, teatas ametiühing.

Sellel osalevad Tallinna sadamas seisvate reisiparvlaevade laevapereliikmed. Streigi ajal tullakse laevadest välja ja kogunetakse Tallinna Reisisadama D-terminali kõrval, tööle jäävad reisijate ja laevade ohutust tagavad vahiteenistuses olijad.

Merel streikimine on keelatud ja seetõttu toimuvad ülejäänud laevadel erinevatel aegadel organiseeritult koosolekud võimaldamaks esitada meeskonnaliikmete toetusavaldusi.

«Loodame, et olukorrale suudetakse leida mõistlik lahendus ilma aktsioonide edaspidise levimiseta rahvusvaheliseks. Meie liikmete sõnum on selge: aeg on taastada sisuline sotsiaalpartnerlus!» teatas EMSA.

Ametiühingute keskliit nõuab valitsuselt kolmepoolset kokkulepet töötukassaga seotud erimeelsuste lahendamiseks, samuti et kollektiivlepingu seaduse muutmisel arvestataks ametiühingute ettepanekuid ning täidetaks lubadus, mis puudutab töölt omal soovil lahkunud töötajatele töötukassast kompensatsiooni maksmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles