Video: valimisjaoskonnad Venemaal saavad viimast lihvi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valimisjaoskonnad Venemaal saavad enne homseid presidendivalimisi viimast lihvi, vahendab Reutersi video.

Arvamusküsitlused ennustavad võitu aastatel 2000-2008 presidendikohal olnud Vladimir Putinile, kes viimased neli aastat on juhtinud valitsust.

«Nagu näete, nii on ettevalmistused täies hoos. Need peaks lõppema ettenähtud ajaks ehk kella 16 paiku. Mingeid probleeme pole, sest meil on piisavalt palju inimesi. Kogu varustus on siin. Meil on kõik olemas,» rääkis Moskva keskkoolis nr 153 asuvas valimisjaoskonnas töötav Aleksandr Danilov.

Valimisjaoskonna liikmete töö jääb esmakordselt veebikaamerate vaatevälja. Taoline uuendus viidi sisse pärast 4. detsembril 2011 aset leidnud riigiduuma valimisi, mille lõpptulemuse pani opositsioon väidetavate rikkumiste tõttu kahtluse alla.

Levada-Keskuse hiljutise küsitluse järgi kogub Putin esimeses hääletusvoorus 63-66 protsenti häältest, jättes esikommunisti Gennadi Zjuganovi 15-protsendise toetusega kindlalt enda selja taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles