Tšernobõli tuumajaamas algas töö uue sarkofaagi paigaldamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšernobõli tuumakatastroofist möödus mullu aprillis 25 aastat, mille meenutamiseks pandi Viinis põlema ligi 2000 küünalt.
Tšernobõli tuumakatastroofist möödus mullu aprillis 25 aastat, mille meenutamiseks pandi Viinis põlema ligi 2000 küünalt. Foto: SCANPIX

Ukrainas Tšernobõli tuumajaamas algas töö uue sarkofaagi paigaldamiseks, teatas riigipea pressiteenistus täna pärast president Viktor Janukovõtši kohtumist eriolukordade ministri Viktor Balogaga.

«Eriolukordade minister ütles pärast kohtumist, et praegu on kõige tähtsam tagada tööde läbiviimine tuumaelektrijaamas nende tähtaegade raames, milles lepiti kokku Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupangaga (EBRD), ning lõpetada töö 2015. aastaks,» teatas pressiteenistus.

«2012. aasta aprillis näeme, kuidas toimub sarkofaagi montaaž Tšernobõli tuumajaamas,» tsiteeris pressiteenistus Baloga sõnu.

Janukovõtš märkis omakorda, et Tšernobõli tuumakatastroofi tagajärgede likvideerimine on erakordselt tähtis nii Ukrainale kui kogu maailmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles