Liibüas hukkus eestlasest demineerija

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa kuningriigi lipp, mille Gaddafi vastu üles tõusnud liibüalased võtsid taas kasutusele veebruaris 2011.
Liibüa kuningriigi lipp, mille Gaddafi vastu üles tõusnud liibüalased võtsid taas kasutusele veebruaris 2011. Foto: SCANPIX

Liibüas hukkus laupäeval kodusõja aegsete lõhkekehade kahjutuks tegemisel lääne demineerimisekspert, teatasid kohalikud ametnikud Reutersile.

Ametnike sõnul oli demineerija pärit Eestist, kuid elas USAs.

Ametlikult kinnitamata andmetel oli hukkunud demineerimisekspert Eestist pärit Eesti kodanik, kes töötas Liibüas Taani heategevusliku mittetulundusühingu DanChurchAid heaks.

Hukkunu omakseid on teavitatud.

BNS-i andmetel töötas hukkunud demineerismisekspert varem pikka aega päästeametis demineerijana, viimasel ajal töötas ta välismaal erinevate rahvusvaheliste organisatsioonide või firmade heaks.

Välisekspert sai surma pealinnast Tripolist 180 kilomeetrit läänes asuvas Dafniyah's.

Eesti välisministeerium ja kaitsevägi kinnitasid Postimehele, et ametlikul missioonil Eesti sõjaväelasi Liibüas ei ole. Seetõttu pole Eesti riigil ka täpsemat infot hukkunu kohta.

Liibüa kukutatud liidrile Muammar Gaddafile lojaalsed üksused panid eelmisel aastal miine Dafniyah' ja veel mitme linna ümbrusesse, et takistada ülestõusnute pealetungi pealinnale.

Liibüa uued liidrid on kutsunud välisriikide demineerijaid appi neid lõhkekehi kahjutuks tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles