Taliga: inimeste kardinaalsed nõudmised ei peaks valitsust üllatama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaam.
Narva Elektrijaam. Foto: Peeter Langovits

Täna Narvas korraldatud protestimiitingul nõuti valitsuse tagasiastumist, uusi valimisi ning mõisteti hukka riigi tööpoliitika, mis ei peaks ametiühingute keskliidu juhatuse esimehe Harri Taliga sõnul valitsust üllatama.

Sajad valituse poliitikaga rahulolematud inimesed marssisid täna mööda Narva peatänavat Geneva klubi ette, et protestida riigi tööpoliitika vastu ja toetada järgmisel nädalal algavat streigilainet, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See näitab eelkõige inimeste valu ja rahulolematust ja loomulikult Eesti ametiühingute keskliit nõuab dialoogi valitsusega, et valitsus tõesti kuulaks töötajate arvamust ja arvestaks sellega, aga kui seda ei tehta, siis ei maksa ka üllatuda, et inimesed üsna kardinaalsete nõuetega välja tulevad,» rääkis Harri Taliga.

Kõige radikaalsem kava on Narva energeetikute ametiühingul, kelle kavatsuseks on tuleval reedel vähendada elektritootmist Eesti Elektrijaamas. Kui Narva Elektrijaamad kasutavad streigimurdjaid, võivad tekkida suured probleemid kuni selleni, et elektrijaam võib täielikult seiskuda, ütles üks Narva ametiühingujuhtidest Vladimir Aleksejev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles