Scoutspataljon alustab välisoperatsiooni eelset õppusteseeriat

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni õppused Lätis Ádaži polügoonil.
Scoutspataljoni õppused Lätis Ádaži polügoonil. Foto: Raigo Pajula

Scoutspataljon korraldab alates homsest Kiltsis Läänemaal ja Lintsis Harjumaal õppuse Gleipnir, mis on esimene järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduvate üksuste õppuste seeriast.

5.-9. märtsini harjutavad ligi kakssada Scoutpataljoni kaitseväelast välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Gleipnir on õppustetsükli kolmest õppusest esimene, kus harjutame jao tasemel missiooni spetsiifilisi ülesandeid ja hindame seda. Nüüd hakkame jagude taktikalist tegevust kokku harjutama,» ütles Scoutpataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus.

Gleipnirile järgnevad Ida-Virumaal korraldatav Gungnir ja BAM Lätis, Adazi polügoonil, mille käigus antakse hinnang järgmise Afganistani suunduva kompanii ettevalmistusele.

Scoutspataljoni sõidukite kolonnid alustavad liikumist Paldiskist mööda Vana-Haapsalu maanteed Kiltsi ja Lintsi esmaspäeva hommikul kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles