Toll leidis mullu salasuitse uskumatutest kohtadest

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigarettide peitmiseks kasutatakse ka korsette.
Salasigarettide peitmiseks kasutatakse ka korsette. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet leidis eelmisel aasta salasigarette mitmetest uskumatutest kohtadest nii inimese kehal kui kaasas olevates asjades.


2008. aastal hakkas silma salakauba, peaasjalikult sigarettide, peitmine reisija seljas olevatesse spetsiaalselt ettevalmistatud riietesse või siis toiduainetesse.

Näiteks avastati sigarette pükstest, vestidest, mantlitest, vöödest, korsettidest, samuti jogurti ja mahlapakkidest.

Luhamaal avastati mehe ja naise kehalt kokku 2720 sigaretti.

Sigarettide ja alkoholi salakaubaveo peamiseks mooduseks piiril on endiselt keskmiselt suurte koguste (10 000-30 000 tk) peitmine sõidukite konstruktsioonidesse.

Peidukohtadena kasutatakse kõikvõimalikke tühimikke: seinad, laed, mootor, iluvõred, kõlarikastid jne.

Iseloomulik juhtum oli Koidula piiripunktis, kus sõiduki ümberehitatud gaasiballoonist leiti 45 liitrit piiritust või siis Narva piiripunktist, kus oktoobrikuus avastati 26 000 sigaretti sõiduki pagasiruumi kõlaritest.

Narvas leiti aga reisivaguni tamburist kivisöe alt 10 400 sigaretti

Maksu- ja Tolliamet hoidis 2008. aastal tollikontrolli tegevusega ära kokku ca 160 miljoni krooni suuruse kahju tekkimise riigile. Muu hulgas avastati tollikontrolli tulemusel üle 5,5 miljoni salasigareti ja ca 9500 liitrit salaalkoholi (teisendatuna absoluutalkoholiks).

Kokku viidi piiripunktides 2008. aastaga läbi 21 284 läbivaatust, mille käigus avastati 3991 rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles