Piiril avastatakse üha enam narkootikume

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja khati kimbud
Sellised näevad välja khati kimbud Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet avastab üha enam narkootilisi- ja psühhotroopseid aineid sisaldavaid ravimeid, seda eelkõige Eestist Soome ning Venemaalt Eestisse suundujate käest.


Kolmandas kvartalis avastati neid 35, neljandas 14 ning aasta kokkuvõttes 121 korral.

«Peamiselt avastati ravimeid Eestist Soome suunduvatelt reisijatelt ning Venemaalt Eestisse saabuvatelt reisijatelt,» selgitas tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järg.

Kokku avastati aasta jooksul erinevaid ravimeid 16 166 tabletti ja 1320 milliliitrit. Ravimite avastamise juhtumite arvu tõus 2008. aasta jooksul on tingitud Eesti liitumisest Schengeni õigusruumiga, teatas ameti pressiesindaja.

Suurimaks avastatud narkootilise aine koguseks piirikontrollis oli Inglismaalt lennukiga Eestisse saabunud reisija pagasi läbivaatusel avastatud ca 16 kg khati.

Erakordseks teeb avastuse veel asjaolu, et nimetatud aine avastus oli esmakordne maksu- ja tolliameti tegevuspraktikas.

Khati taim on Ida-Aafrikas ja Araabia poolsaarel aastasadu tuntud oma uimastava toime poolest, Euroopas ei ole selle narkootikumi tarvitamine nii levinud. 

Teine juhtum leidis aset Narva piiripunktis, kus tollikontrolli käigus avastati reisija kilekotist tundmatu ainega kilepakend, mis oli pruuni teibiga pakitud. Narkotest reageeris positiivselt amfetamiinile.

Maksu- ja tolliamet märkis huvitavama trendina veel, et mullu teisel poolaastal sagenes antiradarite avastamine piiripunktides. Kokku avastas piirikontroll selliseid 15 korral. Juhtumitest informeeriti politseid, kes menetluse üle võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles