Üleriigiline streigilaine algas kell 8 Narvast

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud 2009. aastal toimunud üldstreigi ajal, mida paljud streikijate vähesuse tõttu isegi ei märganud.
Pilt on tehtud 2009. aastal toimunud üldstreigi ajal, mida paljud streikijate vähesuse tõttu isegi ei märganud. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Esmaspäeva ennelõunal seiskub Narvas viieks tunniks kohalik bussiliiklus, kuna firma Narva Bussiveod bussijuhid avavad sel moel Eesti ametiühingute keskliidu (EAKL) väljakuulutatud streikide laine, millega protestitakse kavandatavate muudatuste vastu kollektiivlepingu ja töölepinguseaduses.

EAKLi Ida-Virumaa osakonna juhi Aleksandr Startsevi sõnul kestab Narva bussijuhtide tööseisak esmaspäeval kella 8-13, kirjutab Põhjarannik. «Enne seda viiakse kommertsliinidel energeetikud elektrijaamadesse tööle ja lapsed koolid,» sõnas ta.

Peale Narva linnaliinide teenindab Narva Bussiveod ka mõningaid maakonnaliine, mis ühendavad piirilinna Narva-Jõesuu ja Vaivara valla asulatega. Eeldatavasti jääb streigi ajal liinidele minemata ligikaudu paarkümmend bussi.

Narva Bussivedude tegevjuht Eduard East kinnitas, et on saanud eelseisva streigi kohta ametiühingult teate. Easti sõnul kannab bussifirma streigi tõttu saamata piletitulu pärast rahalist kahju, kuid kuna tööseisak pole suunatud ettevõtte vastu, siis ei ole juhtkonna võimuses seda ka ära hoida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles