Solkkütuse müük vähenes veerandi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solkkütus.
Solkkütus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastataguse ajaga võrreldes vähenes tanklates solkkütuse müük ligi veerandi.


Võrreldes 2007. aastaga on ebakvaliteetse kütuse müük tanklates vähenenud. Kui 2007. ja 2008. aasta alguses oli rikkumiste tase ca 13 protsenti, siis nüüd on see ca 10 protsenti, ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja.

Aastaga on tolliametnikud kontrollinud kokku 658 tanklat ja avastanud neis mittekvaliteetse kütuse müügi 63 juhul. Sellega peatati ca 2200 tonni ebakvaliteetse kütuse müük.

Tolli liikuvad kontrollrühmad viisid maanteedel läbi 16 281 kontrolli, mille käigus avastati rikkumisi 468 juhul.

Rikkumiste mahult on suurim erimärgistatud kütuse kasutamise juhtumid, kuid tervikuna on erimärgistatud kütuse kasutamise tase madal - 2,9 protsenti -, märkis pressiesindaja.

Lisaks avastati maanteekontrolli käigus mitmeid aktsiisikaubaga seotud juhtumeid.

Näiteks Pärnu-Paide maanteel avastas Lääne maksu- ja tollikeskuse (MTK) liikuvrühm pagasiruumist 10 plastikkanistrit (a 30 liitrit) piirituselõhnalise vedelikuga ning Tallinna-Narva maanteel avastas Ida MTK liikuvrühm 1840 sigaretti, 8 liitrit viina ja ca 500 liitrit bensiini. Põhja MTK piirkonnas avastas tollikontroll Pärnu maanteel ca 2800 liitrit piiritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles