Veebikaamera näitas hääletussedelite kasti toppimist Dagestanis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikaamera valimisjasokonna seinal.
Veebikaamera valimisjasokonna seinal. Foto: Raigo Pajula

Dagestani valimisjaoskonnas nr 1402 tühistati presidendivalimiste tulemused, kuigi Tarumovi rajooni valimiskomisjon keeldus hääletussedelite kasti toppimist tunnistamast.

Piirkondliku valimiskomisjoni esindaja väitel taolist asja ei olnud. «Me uurisime seda intsidenti ja selgitasime välja, et komisjoni liikmed tassisid urni ära ja hakkasid hääli üle lugema enne selleks ettenähtud aega. Leidsime, et see on tõsine rikkumine ja otsustasime hääletamise tühistada,» rääkis ta RIA Novosti vahendusel.

Võimalikku valimissedelite elektroonilisse kasti toppimise fakti hakati kontrollima eile. Tõsiasja taolise tegevuse kohta fikseeris Tarumovka asula kultuurimajas olnud veebikaamera. Videolt on näha, kuidas kaks inimest topivad bülletäänide pakki valimiskasti.

Korralduse paigutada valimisjaoskondadesse veebikaamerad andis peaminister Vladimir Putin, et sel moel hoida ära väiteid valimispettustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles