Tamkivi: uus keskkonnaamet saab tegutseda paindlikumalt

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Foto: Peeter Langovits.

Keskkonnaameti loomine muudab keskkonnaküsimuste lahendamise paindlikumaks, leiab keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.




«Uue ameti loomine tähendab seda, et keskkonnaministeeriumi haldusala muutub lihtsamaks ja selgemaks ja keskkonnaküsimuste lahendamine muutub läbipaistvamaks ja inimestele arusaadavamaks,» vahendavad ERR Uudised Tamkivi sõnu ETV saates «Terevisioon». «Ja tuleb tunnistada, et riigi jaoks ka pisut odavamaks.»

Keskkonnaametisse on koondatud senised keskkonnaministeeriumi keskkonnateenistused, riiklik looduskaitsekeskus ja kiirguskeskus.

Ühte viidud ametites varem töötanud 530 inimesest jääb ministri sõnul tööle 416.

«Kui varem oli keskkonnaministeeriumi valitsemisalas, mis puudutas looduskaitset ja keskkonnakasutuse poolt, pidev konkureerimine - ja ütleme ausalt, et neid lahkhelisid tuli siis lahendada peamajas -, siis ma väga loodan, et uue struktuuri puhul ikkagi need küsimused saavad lahendatud ikkagi ühes ja samas majas,» rääkis minister. «Spetsialistid hakkavad tööle ühes ja samas asutuses, saavad konsulteerida, arutada asjad läbi ja esineda siis kodanike ja ühiskonna ees ühtsete seisukohtadega.»

Uut ametit hakkab juhtima Reformierakonna liikmest keskkonnaministri erakonnakaaslane Andres Onemar, kes seni töötas riigimetsa majandamise keskuse arendusdirektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles