Rondik: oleme valmis veel suuremaks streigiks septembris

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EHLi esimees Sven Rondik.
EHLi esimees Sven Rondik. Foto: Toomas Huik

Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik ütles, et kui sel nädalal toimuv õpetajate streik konkreetseid tulemusi ei too, siis ollakse valmis ka uueks ning veelgi suuremahulisemaks streigiks septembrikuus.

Pärast sel nädalal toimuvat streiki teeb haridustöötajate liit haridusministeeriumile ettepaneku palgaläbirääkimiste alustamiseks ja esitab omapoolsed tingimused, rääkis Rondik ERRi uudisteportaalile.

Siis peaks paika saama ka järgmise aasta riigieelarve esialgne kondikava septembri keskpaigaks, kui valitsus esitab riigieelarve riigikogule, peaks kõik olema selge.

Läbirääkimised võivad aga Rondiku sõnul kesta mitu kuud, kuid kui järgmise aasta riigieelarves nende taotlused konkreetselt ei kajastu, siis see haridustöötajate liitu ei rahulda ning ollakse valmis suuremaks streigiks.

Tema sõnul on 25. oktoobril toimunud õpetajate meeleavaldus Toompeal ja sel nädalal toimuva streigi korraldamine pannud siiski juba jää liikuma, sest kui veel mõni kuu tagasi ütles rahandusminister Jürgen Ligi, et kuni 2016. aastani riigieelarvest palka saavate töötajate palgatõusust ei maksa üldse rääkidagi, siis nüüd juba öeldakse, et sel aastal enam ei saa, aga 2013. aastal tahetakse hakata kindlasti asja lahendama ja juba 2015 lubatakse õpetajatele üle Eesti keskmise palka.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles