Kultuurikomisjon otsustab kõrgharidusreformi seaduse muutmise kolmapäeval

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundengite protest kõrgharidusreformi vastu.
Tundengite protest kõrgharidusreformi vastu. Foto: Toomas Huik

Riigikogu kultuurikomisjon arutas oma tänasel istungil Vabariigi Presidendi poolt välja kuulutamata jäetud ülikooliseaduse, rakenduskõrgkooli seaduse ja teiste seaduste muutmise seadust ja kuulas ära poolte seisukohad.

Komisjon otsustas arutelu jätkata komisjoni erakorralisel istungil kolmapäeval, mil komisjon teeb seaduse võimalike paranduste suhtes oma ettepanekud. Homme pärastlõunal arutab seaduse põhiseadusele vastavust aga riigikogu põhiseaduskomisjon.

Riigikogu täiskogu käsitleb ülikooliseaduse, rakenduskõrgkooli seaduse ja teiste seaduste muutmise seadust oma neljapäevasel istungil, mil tuleb otsustada, kas võtta seadus muutmata kujul vastu või mitte.

President Toomas Hendrik Ilves oli seadust tagasi lükates seisukohal, et mitmed selle sätted ei ole kooskõlas põhiseadusega. Haridusminister Jaak Aaviksoo leidis aga, et presidendi osutatud sätted ei eksi põhiseaduse vastu.

Tänasel kultuurikomisjoni istungil osalesid haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, Vabariigi Presidendi õigusnõunik Ülle Madise, Vabariigi Presidendi Kantselei siseosakonna juhataja asetäitja Mall Gramberg, haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets ja nõunik Sille Uusna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles