Rahandusministri käskkiri halvas hankevoo

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Peeter Langovits

Eile allkirjastas rahandusminister Ivari Padar käskkirja, millega seadis riigiasutustele ajutised piirangud riigieelarvest väljamaksete tegemiseks ja uute kohustuste võtmiseks.


«Selge on see, et muutunud majandusoludes tuleb kuni lisaeelarve vastuvõtmiseni hoolikamalt ja täpsemalt jälgida riigi kulutusi ning planeerida vahendeid nii, et kõik olulised tegevused saaksid ellu viidud,» selgitas Padar sellise käskkirja allkirjastamise vajadust, kirjutab aripaev.ee.

Kui esmaspäeval lisandus hangete registrisse veel üheksa, teisipäeval viis, kolmapäeval kolm ja eile seitse uut hanketeadet, siis tänase seisuga ei ole ükski ministeerium, kool, sihtasutus ega amet uut teadet lisanud.

Riigiasutustel on võimalik igas kuus välja maksta kuni seitsme protsendi ulatuses täna kehtivas eelarves nii kinnitatud tegevuskuludest, eraldistest kui ka varade soetamisest ja renoveerimisest. Lisaks ei ole asutustel võimalik paari kuu jooksul võtta täiendavaid kohustusi ega sõlmida lepinguid.

Kulupiirangud kehtivad kuni 2009. aasta lisaeelarve vastuvõtmiseni riigikogus või hiljemalt aprilli lõpuni. Käskkiri kehtib pühapäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles