Väljalangejate suur arv sunnib rohkem mehi püssi alla kutsuma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased.
Kaitseväelased. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu kutsutakse kahel korral kaitseväkke kavandatust 12 protsenti enim ajateenijaid, sest viimastel aastate kogemuse kohaselt langeb iga kümnes kaitseväkke tulnu välja.

Sel aastal on kavas võtta kaitseväkke 2585 ajateenijat ning kahel korral kutsutakse ajateenistusse 12 protsenti enam noormehi, selgub e-õiguses olevast kaitseministri määruse eelnõust.

Ettepaneku ajateenistusse tulijate arvu suurendamiseks tegi kaitseväe juhataja. «Ajateenijate väljalangemine ajateenistuse käigus on viimastel aastatel olnud kaitseväe hinnangul 10 kuni 12 protsenti ning seoses sellega on kaitseväel osutunud keeruliseks komplekteerida üksuseid piisava hulga reservväelastega,» põhjendatakse seda otsust määruse seletuskirjas.

Aasta teisel nädalal kutsuti püssi alla 241 noormeest. Juuli alguses peaks ajateenistust alustama 1200 ja oktoobri alguses 1144 noormeest, mõlemal nädalal võib kaitseväkke kutsuda kavandatust 12 protsenti enam mehi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles