Rootsi ei kiirusta Läänemere gaasijuhtmele loa andmisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasijuhtme plaan Läänemere kaardile kantuna.
Nord Streami gaasijuhtme plaan Läänemere kaardile kantuna. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi tahab põhjalikult selgeks teha Vene-Saksa gaasijuhtme võimaliku mõju keskkonnale ega kavatse seetõttu rutata Nord Streami projektile heakskiidu andmisega, ütles keskkonnaminister Andreas Calgren reedel.


Calgren kinnitas, et Rootsi on teadlik Saksamaa gaasivajadusest. Kuid tema sõnul tuleb Euroopal kaaluda Vene gaasile alternatiive ning muid energiaallikaid.

Saksamaa kantsler Angela Merkel oli neljapäeval soovitanud ELil toetada kolme uut gaasiprojekti, kaasa arvatud Läänemere gaasijuhet. Tema väitel aitaksid kõik need kaasa gaasi allikate ja tarnemarsruutide mitmekesistamisele.

Rootsi keskkonnaminister ütles Brüsselis, et seni ei ole Nord Stream esitanud gaasijuhtme võimalike keskkonnamõjude kohta korralikku dokumentatsiooni. Rootsi ootab värsket infot märtsiks ja võtab endale siis vähemalt kolm kuud dokumentidega tutvumiseks.

Algse kava järgi pidi torujuhtme ehitamine algama 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles