Kaablirike jättis reisijad tundideks eurotunnelisse lõksu

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurostari rong tunnelist väljumas.
Eurostari rong tunnelist väljumas. Foto: SCANPIX

Tuhanded inimesed, kes soovisid Suurbritannia ja Prantsusmaa vahelise La Manche´i väina ületada eile või täna rongiga, pidid oma reisiplaanides kaablirikke tõttu korrektuure tegema.

Folkenstone´i Calais´ga ühendava 50 kilomeetri pikkuse eurotunneli operaatorfirma Eurostari teatel tuli osadel reisijatel oodata rongi kuni seitse tundi, kuna Prantsusmaal tekkinud kaablirikke tõttu liikusid rongid aeglasemalt ning ära tuli jätta neli plaanitud reisi – kaks Londonist Pariisi, üks Pariisist Londonisse ja veel üks Brüsselist Londonisse, vahendas BBC.

Eurostar vabandas ebameeldivuste pärast ning kinnitas, et mainitud reisidele pileti ostnud inimestele pakuti alternatiivseid võimalusi sihtkohta jõudmiseks. Samas on paljud reisijad kurtnud selle üle, et operaatorfirma ei suutnud neid operatiivselt probleemidest teavitada.

«Meid ei teavitatud sellest, miks rong nii kaua hilines, miks see pidevalt peatus ega tunde edasi ei liikunud,» kurtis Londonist pärit reisija Therese Kelly, kelle teekond Prantsusmaale kestis rohkem kui kaheksa tundi.

Paljudel reisijatel võttis sihtkohta jõudmine aega üle üheksa tunni, kuigi graafiku kohaselt pidanuks teekond kestma kaks ja pool tundi. Viivituse tõttu jäid paljud reisijad maha oma lennust, mistõttu pidid nad oma reisiplaane oluliselt muutma.

«Nad andsid lõpuks meile tasuta vett, aga see oli ka kõik,» selgitas Kandy Woodfield, kellel tuli rohkem kui seitse tundi rongis viibida. «Ma arvan, et see on õudne. Rongis oli ka vanemaid inimesi ja lapsi.»

«Ühel hetkel hakkasid politseinikud meie vagunis ringi käima, kuid nad ei rääkinud meiega,» lisas Woodfield, kelle sõnul tekitas see reisijates suurt hirmu. «Ma olin väga hirmul,» lisas ta.

Eurostari esindajate teatel peaks tavapärane sõidugraafik taastuma täna pärastlõunal, vahendas uudisteagentuur AFP. Esialgu pole selge, mis rikke põhjustas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles