Rondik: Aaviksoo pakkumine ei rahulda meid

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Rondik.
Sven Rondik. Foto: Peeter Langovits

Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik ütles, et haridusminister Jaak Aaviskoo lubadus tõsta õpetajate palga alamäär 700 euroni kuus liitu ei rahulda.

«Meie ettepanekud on olnud hoopis teistsugused. Selle 700 euro kohta ma ütleksin ainult lühidalt, et on nüüd vähemalt midagi, millestki rääkida. Kuigi on selge, et see summa meid ei rahulda,» sõnas Rondik.

Haridustöötajate liit taotleb õpetajate palga alammäära tõstmist 20 protsendi võrra ja seda kõigil õpetajate ametiastmetel. «Meie nõudmine on 20 protsenti ja seda me ei muuda. Kui  nõudmine oleks täidetud, siis oleks pidanud nooremõpetaja alampalga määr olema 729 eurot,» tõi Rondik näite.

Liit lähtub oma nõudmises sellest, et õpetaja on tippspetsialist ja see on nii ka mujal maailmas. «Seetõttu ei maksa rääkida, et teistel inimestel on palgad väiksemad ja miks nüüd õpetajad palgatõsu tahavad. Palgad on kõigil väikesed, aga tippspetsialisti palk peaks mõnest teisest asutusest, kus eelduseks on põhiharidus, ikkagi erinev olema,» ütles liidu juht. 

Seetõttu toimub homme täies mahus ka väljakuulutatud haridustöötajate streik ning minister Aaviksoo tänane palgatõusulubadus seda ei muuda. «Pärast streiki teeme me oma ettepanekud ja asume tööandjatega 2013. aasta palgatõusu osas uuesti läbirääkimistesse,» ütles Rondik.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo lubas täna, et järgmise aasta algusest tõuseb õpetajate alampalk 700 euroni kuus ehk ligi 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles