Tsahkna: streik on kokkuvõttes hea asi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Õpetajate tööseisak on arusaadav ning streigid näitavad, et oleme ühiskonnana küpsemad, ütles riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.

Tsahkna rääkis ETV saates «Ringvaade», et õpetajate palgatõus tuleb juba järgmisest aastast ja eesmärk on saavutada õpetajate nõudmiste täitmine nii, nagu riigile taskukohane on, kuid see kõik võtab aega ja tahe selleks on välja öeldud juba enne streiki, vahendab ERR Uudised.

«Arvan, et streik ei tohiks olla vastandamise koht, pigem õpetajate streik on arusaadav ja Eesti ühiskond on solidaarne,» ütles poliitik.

Ta jätkas, et Eesti rahvas on viimased 3-4 aastat läbi majanduskriisi väga tubli olnud ja täna vaadatakse, et majandusnumbrid lähevad paremaks ja hinnad kõrgemaks, aga palgad ei tule järele.

«See on ühiskonna normaalne reaktsioon ja ma arvan, et streigid ka näitavad, et oleme ühiskonnana küpsemad, oleme Euroopas,» sõnas Tsahkna, kelle sõnul aitab streik välja lasta õhku, mida rahvas on endasse kogunud ja seega on kokkuvõttes tegu hea asjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles