Reps: Aaviksoo pakutav palgatõus on hämamine

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees ja endine haridusminister Mailis Reps leiab, et Jaak Aaviksoo poolt pakutud õpetajate palgatõus on pelgalt hämamine, kus vastutus üritatakse veeretada teiste kaela.

Repsi sõnul oleks välja käidud plaani järgi keskmine palgatõus umbes 4 protsenti, reaalselt nõuavad õpetajad aga 20 protsenti.

Reps lisas, et ei saa nõustuda väidetega justkui kohalikud omavalitsused kasutaksid õpetajate palgaraha valedel eesmärkidel, sest nii riigikontroll kui ka linnade liidu eksperdid on tõestanud, et nii see pole.

Ka pole Repsi sõnul tõsiseltvõetav jutt, et õpetajad saavad soovitud palga vaid siis, kui iga teine kool kinni panna.

«Kui haridus on prioriteet, siis see raha tuleb riigieelarve vahenditest leida, nii nagu leiti raha kaitsekulutuste tõstmiseks korraga ühel aastal 2 protsendini,» sõnas Reps.

Repsi hinnangul on õpetajate pahameel mõistetav, kui Eesti pikalt kogutud reservid on vaid teiste riikide toetamiseks.

Repsi väitel tuleks mõelda alternatiivsetele lahendustele: näiteks kuus üle 2000 euro teenivatele kehtestada täiendav maks, mille tulu läheks ainult õpetajate palgatõusu katmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles