Daniel Vaarik: streikijad osalevad poliitikas

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Vaarik
Daniel Vaarik Foto: Artur Sadovski

Meediaekspert ja suhtekorraldaja, endine valitsuse pressinõunik Daniel Vaarik märkis, et streik näitab, et inimesed osalevad poliitikas ning riigi elus.

Vaarik ütles Kuku raadio Äratajale antud intervjuus, et streigi põhjuseks on ka poliitikute käitumine - koalitsiooni toon on olnud pisut ülbe ja üleolev, dialoogi on olnud vähe.

Vaarik märkis, et ühest küljest on arusaadav, et majanduses on olnud keerulised ajad ja valitsejatel on tunne, et asjad nii keerulised, et kaasarääkimine raske ja «parem ärgu teised meid segagu, me teeme need keerulised ja õiged asjad ise koalitsioonis ära». Vaarik ei pidanud seda siiski kuigi heaks lähenemiseks.

Daniel Vaarik rääkis veel Kukule, et on seisukohti, nagu oleks streik väga halb asi ja tähendaks, et inimene ei armasta oma riiki. Tema sõnul on tegemist vana arusaamaga ja streik annab siiski märki, et inimesed osalevad poliitikas. Vaarik arvas, et tuleb kindlasti mõista, et streikijad ei tegele vastandumisega, vaid osalemisega riigi elus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles