Tööd ei tee 16 000 õpetajat

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streigi ettevalmistused Prantsuse lütseumis.
Streigi ettevalmistused Prantsuse lütseumis. Foto: Liis Treimann

Haridustöötajate liidu tänastel andmetel on üle Eesti streikimas pisut üle 16 000 õpetaja, see number sisaldab pedagooge nii koolides kui lasteaedades.

Tallinna haridusameti andmetel on Tallinnas tööseisakust teatanud üle 5300 haridustöötaja 86 munitsipaallasteaiast ja 64 munitsipaalkoolist. Täna streigib 64 kooli ja 59 lasteaeda, homme 34 kooli ja 30 lasteaeda ning reedel veel 21 kooli ja 12 lasteaeda.

Täna toimuvad õpetajate miitingud üle Eesti algusega kell 12 Tallinnas, Tartus, Viljandis, Valgas, Narvas, Paides, Kohtla-Järvel, rääkis liidu esimees Sven Rondik.

«Töökohtades streiki ei ole olemas – see on töövaba päev, kuna palka ei maksta, siis töökohal olema ei pea. Iga kollektiiv otsustab ise, kus nad oma streigipäeva on,» rääkis ta. «Laua taga ei istu keegi,» oli Rondik veendunud.

Küsimusele, kas seda päeva võiksid õpetajad veeta kasvõi poodides või spaas, vastas Rondik: «Kuidas kollektiiv otsustab – kui neil on nõupidamine-koosolek seal, siis on nende probleem, kus nad enne ja pärast seda on. Ainus, mida seadus ette näeb, on see, et streigijuht peab olema kättesaadav asutuse juhtkonnale – telefoni juures ja valmis tegutsema, kui tarvidus on.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles