Pentus riigikogus: mõne toetusstreikija motiivid jäävad arusaamatuks

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus.
Keskkonnaminister Keit Pentus. Foto: Toomas Huik

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles täna riigikogu infotunnis, et kui suurem osa toetusstreikijatest soovivad õpetajatele toetust avaldada, siis on ka neid, kelle motiivid ja nõudmised jäävad arusaamatuks.

Pentuse sõnul pole ta näiteks aru saanud, kelle poolt juhitud või kelle huvides näiteks Narva Elektrijaamade töötajate ähvardus elektrivõimsust vähendada.

«See ei ole asi, millega sellisel kombel tasub nalja teha ja tegu on Eesti riigis seadusega mitte kooskõlas olevate tegevusega,» sõnas Pentus.

Pentuse hinnangul pole mõistlik niimoodi õpetajate palgamuret diskrediteerida.

Keskerakondlane Lembit Kaljuvee soovis aga teada, kas Pentus toetaks tema plaani tõsta põlevkivi ressursimaksu 30 miljoni euro võrra, mis puudutaks nelja ettevõtte kasumit ja õpetajate palgaprobleem oleks lahendatud.

Pentuse sõnul on põlevkivi ja üldse ressursside maksustamine kindlasti teema, mida tasub vaadata kompleksselt ja otsida lahendusi, kuid samas pole need ühe-kahe aasta lahendused ja ulatuvad kaugemasse tulevikku.

«Aga see kindlasti on teema, mille juurde ka valitsuses juba õige lähiajal tagasi tullakse, ma pean silmas põlevkivivaldkonna arendamist terviklikult ja laiemalt,» lubas Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles