Putini sõnul oleks Prohhorov valitsusse oodatud

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorov (paremal) üleeile Vladimir Putiniga kohtumas, kohale olid kutsutud ka teised presidendikandidaadid.
Mihhail Prohhorov (paremal) üleeile Vladimir Putiniga kohtumas, kohale olid kutsutud ka teised presidendikandidaadid. Foto: SCANPIX

Värskelt Venemaa presidendiks valitud Vladimir Putin tegi täna ettepaneku, et valimistel kolmandaks jäänud miljardärist üksikkandidaat Mihhail Prohhorov võiks valitsuses töötada.

«Mihhail Dmitrijevitš (Prohhorov) on tõsine mees, hea ärimees ja ta oleks valitsuses vajalik, kui ta seda peaks ise soovima,» sõnas Putin Vene uudisteagentuuride teatel, vahendab AFP.

Viimaste kuude jooksul kogus Prohhorovi majanduslikele ja poliitilistele reformidele keskendunud kampaania aina hoogu juurde. Presidendivalimistel kogus ta ametlikel andmetel 7,98 protsenti häältest, Moskvas sai ta aga teise koha veidi üle 20-protsendilise tulemusega.  

Pärast Jabloko ühe liidri Grigori Javlinski diskvalifitseerimist sai Prohhorovist ainus liberaalne kandidaat, kuid kriitikute sõnul oli Prohhorovi valimistel osalemine Kremlis välja töötatud projekt.

Prohhorov on avalikkuses kategooriliselt eitanud, nagu otsiks ta Putini kabinetis endale kohta, lisaks tegi ta üleeile avalduse, et praeguses poliitilises süsteemis poleks valitsuses töötamine talle huvipakkuv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles