Ligi: ametiühingud ajavad väga egoistlikku asja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Laura Oks.

Streik on ühe ameti antisolidaarsusavaldus ülejäänud ühiskonna suhtes ja ametiühingud ajavad väga egoistlikku asja, ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

«Antud juhul on siiski tegemist ametiühingu kui organisatsiooni antisolidaarsusavaldusega, sest tegelikult vastandutakse ülejäänud ühiskonnale,» vahendab ERR Uudised Ligi sõnu, kes lisas, et streikides aetakse väga kitsalt enda asja, sest ühiskondlik jõukus sellest ei suurene.

Ühiskonnas on tema sõnul tunne, nagu oleks kuskil keegi tugevam, kellele on vaja koos vastu hakata, aga see tugevam on tegelikult iseenda rahakott, iseenda makstud maksud ja iseenda toodetud jõukus.

«Mittetöötamine ei tooda seda jõukust juurde, selles on probleem – selles mõttes ajavad ametiühingud väga egoistlikku asja,» ütles minister.

Ligi märkis, et muidugi on temalgi süda sees, kuid Eesti jõukuse tase on selline nagu on ning Eesti on kõigele vaatamata, ka masu arvestades, olnud kõige kiirema heaolu kasvuga Euroopa riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles