Rondik: õpetajate palgatõusu jaoks oleks olnud võimalik raha leida

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Rondik.
Sven Rondik. Foto: Peeter Langovits

Eesti Haridustöötajate Liidu juht Sven Rondik leidis, et õpetajate palgatõusu jaoks oleks riigil olnud võimalik raha leida.

«Eesti on Euroopas üks neist riikidest, kus õpetaja tunniväline koormus on pidevalt kasvanud,» rääkis Rondik ETV saates «Foorum».

Eesti Õpetajate Liidu juhatuse esimees Margit Timakov küsis, et kui pole võimalik leida lisaraha, kas pole siis võimalik muud moodi õpetaja olukorda leevendada?

«Vähem tuleks lastele koduseid ülesandeid anda, siis on ka parandamist vähem,» väljendas haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo oma isiklikku arvamust.

«Eestis on kõige lühem õppeaasta, 35 nädalat, 175 päeva, Eestis on väga pikk koolivaheaeg, siin võiks ehk midagi muuta? Veel võiks kooli muuta nii, et klassis istuks rohkem õpilasi, näiteks 10 protsenti rohkem, Eestis on 12 õpilast 1 õpetaja kohta, veel mõne aja eest oli 18,» loetles Aaviksoo probleemikohti.

Esimesele saateküsimusele, kas toetate õpetajate streiki? vastas jaatavalt 57,9 ja eitavalt 42,1 protsenti 4717 helistanust ning teisele saateküsimusele, kas toetusstreigid hägustavad õpetajate streigi mõtet? vastas jaatavalt 48,1 ja eitavalt 51,9 protsenti 1517 helistanust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles