Algas raudteelaste toetusstreik

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee ülesõit
Raudtee ülesõit Foto: Liis Treimann

Täna südaööl sai Raudteelaste Ametiühingu streigikomitee teate sellest, et toetusstreigi raames peatasid oma töö Koidula jaama vedurimeeskonnad, Tartu jaama vagunite järelevaatajad, vedurimeeskonnad ning rongikoostajad, Narva jaama tehnilise kontori operaatorid, vagunite järelvaatajad ja vedurimeeskonnad ning Tapa jaama operaatorid ja jaamakorraldaja.

Hommikuks on valmis toetusstreigiga ühinema ka Edelaraudtee töötajad.

Toetusstreigi juhi ja Raudteelaste Ametiühingu esimehe Oleg Tšubarovi sõnul tuleb kell 8 hommikul tööle uus vahetus.

«Tööandjad on rakendanud karme vastumeetmeid, paljud streikijatest vahetati välja töökaaslaste vastu, keda õnnestus veenda tööle tulema oma puhkepäeval,» rääkis Tšubarov. «Tööandjate rikkumised dokumenteeritakse ning lähiajal valmistame ette ka hagid kohtusse.»

 Ametiühing rõhutab veel kord, et ei protesteeri tööandjate vastu: «Meie tööandjad on sunnitud kannatama koos meiega. Oleme sunnitud alustama streiki kollektiivlepingu seaduse muutmise kava vastu ning õpetajate toetuseks, kes ei kartnud oma nõudeid avalikult esitada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles