Juku-Kalle Raid streigib kodus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raidi välja kuulutatud streik streigi vastu käib korteris täie hooga
Juku-Kalle Raidi välja kuulutatud streik streigi vastu käib korteris täie hooga Foto: Juku-Kalle Raid

Riigikogu liige Juku-Kalle Raid teatas oma Facebooki kontol, et streigib streigi vastu, nagu lubas, sest ühistranspordiga ta täna tööle ei saanud.

«Igal juhul, streik streigi vastu käib korteris täie hooga. Võin erapooletu vaatlejana öelda, et sedavõrd suurt streiki polegi siin korteris enne olnud! Köögilaud on täis protestiplakateid, mida osavad käed on une arvelt ja raskusi kartmata valmistanud. Antud momendil saab lisada, et streigivad ka mitmed köögiviljad, pirn, pardifilee, hoiupõrsas, leivatükk ja saiakannikas. Hurraa, seltsimehed!» kirjutab Raid Facebookis.

Raid ütles Postimehele, et luges alles hiljem, et mõni tramm siiski sõidab, ent kui tema peatuses käis, siis ühtki ühistranspordivahendit ei saabunud.

«Mul on tunne, et õpetajate mõistlik sõnum uputatakse teiste streikijate poolt ära. Minu meelest [ametiühingute keskliidu juht Harri] Taliga solgib seda asja, mida ta kaitsma peaks,» ütles Raid.

«Õpetajatest ma võin aru saada, seal pole ainult palgaküsimus. Ma ei tea küll, et õpetajaameti prestiiž madal oleks - seda ma ei taju, et keegi halvasti neisse suhtus. Aga õpetajate kaalu ühiskonnas võiks rohkem tähele panna küll, olen nõus. Aga ma tõesti ei saa aru, mis puutuvad siia bussid, trammid, trollid, energeetikud – see on lihtsalt selge sõnumi hägustamine, mida nad teevad,» kritiseeris Raid. «Taligast ma aru ei saa, mulle tundub, et ta kasutab tavalisi kommunistlikke võtteid – kõike massiga ja ei mingit eesmärki.»

Ta lisas, et ka õpetajatest palganõudjad käituvad tegelikult oma nõudmistele risti vastu, olles samal ajal haridusreformi vastu. «Ka nemad võiksid selgeks teha, mida nad täpselt tahavad,» leidis Raid. «Streikide juures jääb arusaamatuks, et lahe on koguneda platsile, anna raha – aga ma ei näe ühtegi lahendust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles