Eesti raudteel streigib sadakond töötajat

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Raudteele on kella 11 seisuga teatanud oma streigis osalemisest peaaegu 100 töötajat. Kokku töötab Eesti Raudtee kontsernis 1830 inimest.

Liikluskorraldus raudteel toimib tavapärasel viisil, sõidavad kauba ja reisirongid, sealhulgas toimub rongide vastuvõtmine ja üleandmine piiril. Töö kulgeb rahumeelselt, streikijate ja tööd tegevate töötajate vahel märkimisväärsetest konfliktest teateid ei ole.

Eesti Raudtee peab täpset streikivate töötajate arvestust, sest vastavalt seadusele ei maksta streikijatele tööseisaku tundide eest töötasu.

«Eesti Raudtee tunnustab oma töötajaid, kes vaatamata otsusest streikida või tööd teha suhtuvad streiki rahumeelselt ja mõistvalt ning säilitavad distsipliini ja korra,» märkis Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

Sõidavad kõik Elektriraudtee ja kolmveerand Edelaraudtee rongidest – kokku 65 rongist väljub praeguste andmete kohaselt 60.

Harju maakohus võttis menetlusse 6. märtsil Eesti Raudtee tütarettevõtete poolt esitatud hagi, millega palutakse anda õiguslik hinnang streigi seaduslikkusele ja raudteelaste osalemisele selles. Poliitilise värvinguga toetusstreigi korraldamise õiguslikud alused on tekitanud palju vaidlusi ning üheselt mõistetava vastuse puudumine pole ei ametiühingute ega ettevõtjate huvides.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles